Yönetim Danışmanlığı

YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

 

  • STRATEJİ VE VİZYON BELİRLEME

Strateji, önceden  belirlenen  bir amaca ulaşmak  için tutulan  yolların  ve uygulanan yöntemlerin tümüdür.

Vizyon  ise, kişilerin/kurumların/toplulukların  gelecekleri hakkında bilgi verir.

İşletmelerin en büyük eksiklikleri, stratejilerini belirlerken vizyonlarını düşünmeden hareket etmeleri olarak  karşımıza çıkmaktadır.

Strateji ve vizyon  belirleme konularında, işletmeler için en önemli araç SWOT Analizi gibi tekniklerin  kullanılarak topluluğun kendi mevcut durumunu tarafsız olarak tespit etmesinden yatmaktadır.

Stratejilerini vizyonları ile bir araya getiren topluluklar, başarı ve kar garantisi elde etmektedirler.

  • DEĞİŞİM VE YENİDEN YAPILANMA

Küreselleşmenin  etkisiyle küçülen dünyamızda, değişim kaçınılmaz bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Değişimlerin çoğunun kaynağı, bilişim sektöründe meydana gelen  yeniliklerle karşımıza çıkmaktadır.

Toplulukların ayakta kalabilmeleri ise, değişimlere hızlı ve doğru adapte  olabilmek ve gerekirse yeniden yapılanma çalışmalarına ivme vermekle mümkün olabilmektedir.

  • İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İnsan kaynakları, eğitimden işbaşı yapmaya, iletişimden iletişimsizliğe, bordrolamadan iş analizlerine ve daha birçok unsura bağlı bir süreçtir.

Sürecin doğru yönetilmesi, işletmelerin mutlu çalışanlarının olmasını sağlarken, mutlu çalışanların sayesinde, mutlu müşterilere ulaşılmasını sağlamaktadır.

Doğru  yapılandırılmış bir insan kaynakları süreci, değişime açık ve sürekli öğrenen bir yapıya kavuştuğunda, sadece işletmelere değil toplumun her kesimine olumlu katkılar sağlayan bir süreç haline gelmektedir.

  • SÜREÇ YÖNETİMİ

Gerek özel hayatımızda, gerekse iş hayatımızda, yaptığımız yada yaşadığımız her alanda ve konuda, süreç yönetimi ile karşı karşıya gelmekteyiz.

Yemek hazırlamak ve sunmak bile, kendi içinde birçok süreci barındıran bir konudur.

Benzer şekilde, işletmeler de kendi bünyelerinde süreçleri iyi yöneterek, verimliliklerini artırmak ve böylece daha fazla kar elde etmek istemektedirler.

Doğru yürütülmeyen süreçler ise, hataların artmasına, firelerin çoğalmasına, iş güvenliği önlemlerinin alınmamasına, yanlış kararlar verilmesine ve nihayetinde işletmelerin çöküşe uğramasına neden olabilir.

Bütün olumsuzları önlemek elbette ki mümkün olmamakla birlikte, süreç yönetimini bilen işletmeler, daha uzun yıllar varlıklarını sürdürebilmekte ve risk ve tehlikeleri daha kolay ortadan kaldırabilmektedirler.